Najava tečaja Monteri optičkih komunikacijskih mreža

U Strategiji razvoja širokopojasnog interneta u Republici Hrvatskoj kojeg je donijela Vlada 2016. godine definirani su temeljni ciljevi iz kojih se razvila potreba za specijalističkim znanjima iz područja izgradnje i održavanja optičkih komunikacijskih mreža. Mi u Diopteru smatramo da je praćenje novina, u bilo kojoj struci, imperativ sigurnog posla. Današnje tržište radne snage i ljudskih potencijala svakako zahtijeva kvalitetne specijaliste iz tehnologija optičkih komunikacijskih mreža, adekvatno obrazovane i motivirane za najizazovnije zadatke.

Uslijed širenja interneta brzinom od 100 Mbit/s ili većom, na poslu i kod kuće, potražnja za zanimanjem za montera optičkih komunikacijskih mreža uvelike raste. DIOPTER – otvoreno učilište je osmislilo program u sustavu e-učenja te će kao takav biti prilagođen svim stilovima učenja i dostupan u svako doba.

E-učenje će činiti interaktivni i multimedijalni materijali za samostalno učenje, zadaće koje će ocjenjivati nastavnici/mentori, testovi i zadaće koje će biti automatski evaluirani na sustavu, diskusijske grupe, članci, dokumenti i drugi materijali u online obliku. Teorijski dio nastave, odnosno e-učenje će biti strukturiran, što znači da će biti predviđen redoslijed prolaska kroz dijelove gradiva.
Vježbe će se izvoditi u specijaliziranoj učionici učilišta koja je opremljena materijalom, opremom i pomagalima potrebnim za izvođenje vježbi, dok će se praktični dio nastave izvoditi kod poslodavaca koji rade u sustavu izgradnje i održavanja telekomunikacijskih mreža.

Program osposobljavanja za montera optičkih komunikacijskih mreža namijenjeno je svima koji žele steći nova znanja iz područja planiranja, projektiranja, dokumentiranja i rada na optičkim mrežama, novim komunikacijskim tehnologijama i sustavima.

 

 

 

26. 08. 2019

0 responses on "Najava tečaja Monteri optičkih komunikacijskih mreža"

Leave a Message

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

© 2014 - 2019 Sva prava pridržana DIOPTER otvoreno učilište
X